Reviews voor Samsung 840 Series Pro 256GB

Afbeelding voor Samsung 840 Series Pro 256GB

Algemeen

  • *
  • *
  • *
  • *

Prijs/kwaliteit

  • *
  • *
  • *
  • *

Snelheid

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Beoordeling:
  • *
  • *
  • *
  • *
Review schrijven
Levertijd onbekend
€ 169,-
€ 139,67 excl. BTW
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

Iets voor de gamers

Uitgebreide beoordeling
Algemeen
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Prijs/kwaliteit
  • *
  • *
  • *
  • *
Snelheid
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Geschreven op 18-11-2013 door Jürgen Geplaatst via Informatique.nl

Ben er zeer tevreden mee omdat alles een stuk sneller gaat en daarvoor had ik hem gekocht. Makkelijk te installeren. Alleen als u van uw C schijf wilt klonen zorg er voor dat na het klonen de Pc vanaf de SSD opstart dat doet u in de BIOS setting en dan BOOT daar kunt u uw schijven omwisselen zodat de Pc via de SSD opstart...

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

Super SSD

Uitgebreide beoordeling
Algemeen
  • *
  • *
  • *
  • *
Prijs/kwaliteit
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Snelheid
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Geschreven op 17-10-2013 door Koen Geplaatst via Informatique.nl

Prijs/kwaliteit perfect. voorheen in bezit de Crucial C300 128gb. Met meer ruimte en snelheid ben ik zeer tevreden. Voorheen ook problemen met Sata600. werkt nu prima!

  • *
  • *
  • *
  • *

SSD Samung 840 Pro 256 GB

Uitgebreide beoordeling
Algemeen
  • *
  • *
  • *
  • *
Prijs/kwaliteit
  • *
  • *
  • *
Snelheid
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Geschreven op 04-05-2013 door A.P. Kuppens Geplaatst via Informatique.nl

De uitstekende ervaring met de 830 serie heeft me doen besluiten om deze 840 Pro aan te schaffen. Wordt prima software bij geleverd waarmee de ssd drive optimaal is af te stellen. Inbouwen gaat heel simpel. Een inbouwkit is wel handig, maar niet noodzakelijk. Dat is afhankelijk hoe je de drive wilt bevestigen. Ik laat de drive gewoon los op een laagje rubber staan. Gaat prima en is dan ook makkelijk even door een andere drive te vervangen, indien ik dat nodig acht. Ik controleer altijd met Paragon Aligment Tool 2.0 of de schijf goed is geformatteerd (aligned ) Een echt snelle ssd drive. Kan je met de bijgeleverde software ook nog naar eigen inzicht afregelen. Een aanrader voor mensen die er dit geld voor over hebben..

  • *
  • *
  • *
  • *

PC weer als nieuw!

Uitgebreide beoordeling
Algemeen
  • *
  • *
  • *
  • *
Prijs/kwaliteit
  • *
  • *
  • *
  • *
Snelheid
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Geschreven op 08-08-2014 door BP Geplaatst via Informatique.nl

Geweldige aanwinst. Montage in desktop PC, maakte van trage PC weer up to date systeem. Eenvoudig te installeren. Klonen van harddisk nam wel wat tijd in beslag. Aanrader!

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

Samsung 840 Pro 256GB

Uitgebreide beoordeling
Algemeen
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Prijs/kwaliteit
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Snelheid
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Geschreven op 15-07-2014 door H. van Wijngaarden Geplaatst via Informatique.nl

Product bevalt prima, boven verwachting. Voor mij de perfecte aankoop.
Had ik veel eerder moeten doen. Alle ergernissen in verband met traagheid als sneeuw voor de zon verdwenen.

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

Erg goed!!!

Uitgebreide beoordeling
Algemeen
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Prijs/kwaliteit
  • *
  • *
  • *
  • *
Snelheid
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Geschreven op 05-03-2014 door Bryan Geplaatst via Informatique.nl

Super snelle ssd die mijn Vertex 3 vervangt
Windows start snel op. Tevens is de software ook prima van deze ssd.
Volgende wordt weer een pro versie zodat ik raid 0 kan gaan draaien!

  • *
  • *
  • *
  • *

Sneller opstarten van OS met SSD

Uitgebreide beoordeling
Algemeen
  • *
  • *
  • *
  • *
Prijs/kwaliteit
  • *
  • *
  • *
  • *
Snelheid
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Geschreven op 14-02-2014 door C.Higler Geplaatst via Informatique.nl

SSD simpel en snel te installeren, klonen van OS fluitje van 'n cent.
Zeer snel opstarten van besturingssysteem, programma's werken lekker snel.
Ben er zeer tevreden over.

  • *
  • *
  • *
  • *

HDD vervangen door SSD in m'n laptop. Werkt Super!

Uitgebreide beoordeling
Algemeen
  • *
  • *
  • *
  • *
Prijs/kwaliteit
  • *
  • *
  • *
Snelheid
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Geschreven op 02-01-2014 door Raymond Geplaatst via Informatique.nl

In mijn HP laptop heb ik de 320Gb HDD vervangen door SSD ivm met prestatie verbetering. Nadat ik de SSD had gekocht heb ik op de Samsung site de "Clone-disk" software gedownload en geinstalleerd. Vervolgens alle data van de HDD "gecloned" naar de nieuwe SSD. Dit duurde een uurtje. Daarna SSD ingebouwd en deze werkte perfect. Snelle opstarttijd van programma's en besturingssysteem. Ik ben heel blij met de Samsung SSD :-)

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

Enorme Snelheidswinst

Uitgebreide beoordeling
Algemeen
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Prijs/kwaliteit
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Snelheid
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Geschreven op 04-10-2013 door Ad Hardenberg Geplaatst via Informatique.nl

De installatie is heel gemakkelijk met bijgeleverde software.
De snelheidswinst vooral bij het opstarten is enorm en geen geratel meer in mijn ASUS AIO. Geweldig ! Ik wilde eerst mijn besturingssysteem opnieuw installeren omdat de PC in de loop van de tijd traag geworden was, maar dat bleek niet nodig te zijn met deze SSD.

  • *
  • *
  • *
  • *

Pro of Evo

Uitgebreide beoordeling
Algemeen
  • *
  • *
  • *
  • *
Prijs/kwaliteit
  • *
  • *
  • *
  • *
Snelheid
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Geschreven op 05-09-2013 door Hans Geplaatst via Informatique.nl

Op zoek naar een SSD had ik mijn oog laten vallen op de Samsung evo serie. Bij Informatique werd de Pro serie aangeraden. Die zou sneller zijn. De SSD werkt prima in een Acer i7 laptop maar vermoedelijk was ik net zo tevreden geweest met de goedkope evo variant. Ik weet niet of de pro het extra geld waard is voor de gewone gebruiker.

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

Snel en stil

Uitgebreide beoordeling
Algemeen
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Prijs/kwaliteit
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Snelheid
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Geschreven op 18-07-2013 door Ruud Geplaatst via Informatique.nl

Als je dan toch voor een SSD gaat, pak dan ook voor een paar centen meer een echt snelle schijf. Deze 840 series PRO is echt snel en natuurlijk ook stil.

  • *
  • *
  • *
  • *

Super snel

Uitgebreide beoordeling
Algemeen
  • *
  • *
  • *
  • *
Prijs/kwaliteit
  • *
  • *
  • *
  • *
Snelheid
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Geschreven op 17-07-2013 door Leon Geplaatst via Informatique.nl

De Samsung 840 vervangt een HD in een ASUS laptop met Windows 7 professional. Het opnieuw installeren van Windows 7 verliep probleemloos. De Samsung 840 werd als normale disk herkent. Binnen 20 minuten was W7 weer ge?talleerd. Bijgeleverd programma Samsung Magician geeft duidelijke inzage in de schijf en optimalisatie mogelijkheden. Wachten bij opstarten en afsluiten van windows en andere programma's is verleden tijd. Voor mij geen PC of laptop meer zonder SSD.

  • *
  • *
  • *
  • *

Even snel een laptop ombouwen naar SSD!

Uitgebreide beoordeling
Algemeen
  • *
  • *
  • *
  • *
Prijs/kwaliteit
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Snelheid
  • *
  • *
  • *
  • *
Geschreven op 10-07-2013 door Budding Geplaatst via Informatique.nl

Echt stille, energie zuinige, snellere laptop gekregen na het ombouwen naar SSD. Dit bespaard voorlopig de investering naar een nieuwe laptop. Mijn laptop was prima verder (I7, 14GB intern, 1920x1080 beeld, etc.) maar harddisk was wel een trage factor.

Met de meegeleverde software van Samsung in 5 of 6 stappen de HDD omgezet naar SSD. Nog even SSD optimaliseren (weer zo'n handige tool van Samsung) en daarmee afgerond.

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

Prima keus

Uitgebreide beoordeling
Algemeen
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Prijs/kwaliteit
  • *
  • *
  • *
  • *
Snelheid
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Geschreven op 23-06-2013 door Ton Jense Geplaatst via Informatique.nl

De nieuwe PC die ik eind februari aanschafte had alles wat ik nodig had. Alleen de bijgeleverde SSC-schijf van 128Gb bleek al snel wat aan de krappe kant. Omdat het moederboard geen RAID ondersteunt, bleef me weinig anders over dan de (nog niet zo) oude SSD te vervangen door een model met een grotere capaciteit, maar minstens net zo rap als de oude. Dat is dus deze Samsung geworden en dat bleek een prima keus.

  • *
  • *
  • *
  • *

Zeer goed

Uitgebreide beoordeling
Algemeen
  • *
  • *
  • *
  • *
Prijs/kwaliteit
  • *
  • *
  • *
  • *
Snelheid
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Geschreven op 20-06-2013 door W.J.F.Noy Geplaatst via Informatique.nl

Hij werkt perfect en is zeer snel met opstarten. Zeer goed met Windows 8. Alleen geen inbouw plaatje was erbij jammer. Prima SSD om mee te werken.

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

Amazing

Uitgebreide beoordeling
Algemeen
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Prijs/kwaliteit
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Snelheid
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Geschreven op 13-06-2013 door alexander Geplaatst via Informatique.nl

Onlangs een 256 GB ssd gekocht, had een zelfgebouwd systeem met een 1 tb hd er in en windows 8. Installeren was heel gemakkelijk, SSD er in monteren met uiteraard wel stroom en datakabel) de bijgeleverde software installeren en de hard drive clonen.

Was binnen 10 minuten gedaan, kwestie van stekkers omwisselen en ik startte op van mijn SSD, bios fine getuned en met 15 seconden ben ik opgestart en al !

Kortom nog nooit zo snel omgewisseld en zeer tevreden er over ! Zo wie zo goede service hier !

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

Samsung SSD 840 pro series 256GB

Uitgebreide beoordeling
Algemeen
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Prijs/kwaliteit
  • *
  • *
  • *
  • *
Snelheid
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Geschreven op 12-06-2013 door D.Rijnders Geplaatst via Informatique.nl

Dankzij de medewerkers van informatique heb ik de ssd snel kunnen instaleren in mijn notebook, ter vervanging van mijn defect geraakt Sony vaio (Toshiba schijf).
De Sony Vaio was 2 jaar en twee weken oud maar Sony bood geen enkele garantie of coulance meer!!!!.
medewerkers van Informatique hebben me uitgelegd hou ik de ssd weer van Windows kon voorzien en nu is hij sneller en stabieler dan ooit. Ik ben een tevreden klant van Informatigue en niet van Sony dat mag duidelijk zijn..

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

Snelle ssd

Uitgebreide beoordeling
Algemeen
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Prijs/kwaliteit
  • *
  • *
  • *
  • *
Snelheid
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Geschreven op 15-04-2013 door Ernst Geplaatst via Informatique.nl

Deze ssd gekocht voor een desktop om windows 8 vanaf te laten draaien. Bevalt prima. Inbouw is een makkie, wel even op letten dat je de brackets mee moet bestellen, als je hem ten minste in een 3'5 bay in wilt bouwen. Met een i-5 3330 processor en 8gb geheugen start mijn systeem in 25 seconden op (mijn systeem heeft geen grafische kaart en maakt vooralsnog dus gebruik van de grafische mogelijkheden van de i5) enige nadeel is de prijs...

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

840 PROfessioneel

Uitgebreide beoordeling
Algemeen
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Prijs/kwaliteit
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Snelheid
  • *
  • *
  • *
  • *
Geschreven op 03-04-2013 door Michael Geplaatst via Informatique.nl

Windows op SSD in combinatie met 2TB dataschijf heeft vele snelheidsvoordelen. Oude configuratie was 4 x 500GB in Raid-5, echter SSD oplossing is zoals verwacht vele male sneller en prettig om mee te werken. Programma's starten snel op en is een plus. Snelheid 4/5, ligt aan mijn MoBo die geen Sata III heeft...

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

Snelle disk

Uitgebreide beoordeling
Algemeen
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Prijs/kwaliteit
  • *
  • *
  • *
  • *
Snelheid
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Geschreven op 28-06-2013 door Ronald den Otter Geplaatst via Informatique.nl

Ik gebruik deze disk als component in een Fusiondrive op mijn iMac. Werkt heel soepeltjes in combinatie met een 2.5 inch schijf. Ik ga geen write performance test doen want dat is de manier je ssd om zeep te helpen, maar met monitoring al snelheden voorbij zien komen met meer dan 10000 iops en 300MB/s writes.

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

Samsung 840 Pro

Uitgebreide beoordeling
Algemeen
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Prijs/kwaliteit
  • *
  • *
  • *
  • *
Snelheid
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Geschreven op 01-03-2013 door Pierre van Amsterdam Geplaatst via Informatique.nl

Ter vervanging van mijn schijf in mijn MacBook Pro uit 2010 voldoet hij uitstekend. Was eerder al zeer te spreken over de 830serie en heb even gewacht op deze Pro aangezien de recensie van de 'gewone' 840 niet al te best was. Ik heb verschillende tests gedaan en de specs maakt hij volledig waar. Echt een aanrader als je op zoek bent naar een kwalitatieve boost van je bestaande machine, het mooie uiterlijk is meegenomen. En de prijs, je zal in deze prijs/kwaliteit verhouding geen betere vinden.

  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

Van HDD naar SSD

Uitgebreide beoordeling
Algemeen
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Prijs/kwaliteit
  • *
  • *
  • *
  • *
Snelheid
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *
Geschreven op 19-01-2013 door like Geplaatst via Informatique.nl

Makkelijk te installeren met gebruik van de meegeleverde software. Jammer dat er (standaard) geen middelen bij zitten om de ssd in de pc te plaatsen.

  • *
  • *
  • *

Advies?

Uitgebreide beoordeling
Algemeen
  • *
  • *
Prijs/kwaliteit
  • *
  • *
  • *
Snelheid
  • *
  • *
  • *
Geschreven op 10-03-2013 door Leo Geplaatst via Informatique.nl

De toepassing van een SDD is een goede vooruitgang. Mijn laptop (HP pavilion dv7 3150 ed entertainment pc) start veel sneller op en ook de programma's zijn veel sneller beschikbaar. Het lukte echter niet om in de bios de tweede schijf (SDD) als eerste te laten beschouwen in verband met het opstarten. De insructie en de Samsung-site gaven geen oplossing. Uiteindelijk de schijven fysiek van plek verwisseld in de lap-top. Toen werkte het wel.
Wat ik bijzonder vervelend vond was "de verrassing" dat ik een klein intern aanluitsnoertje en een soort kunststof houdertje nodig had om de schijf te monteren. Dit setje was welliswaar bij Informatique te koop, maar kostte wel 85 euro(!) extra.Een ongelofelijk hoog bedrag wanneer je ziet wat daarvoor geleverd wordt. Ik zou me als leverancier schamen. Maar ja, je kunt niet zonder en Informatique verwijst fijntjes naar HP.
Ik vind het heel vervelend dat daar bij de koop niet op gewezen wordt. Echt een misser.
Verder kan mijn lap-top (intel i5) niet de volle snelheid van de SDD kaart benutten. Maximaal ongeveel de helft. Ook dat is jammer, want ik heb deze vrij dure schijf juist gekocht vanwege deze hoge snelheid specificaties. Ook dat is dus weggegooid geld dat voorkomen had kunnen worden bij voldoende informatie van informatique.